Uncategorized

Lørdag spiller Norge sin første VM-kamp, og vi har to spillere med i troppen

Da Tobias Lindström søkte om å bli norsk statsborger tidligere i år, hadde han et håp om å få spille VM for Norge. Den drømmen går nå i oppfyllelse.

– Jeg synes det er kjempegøy at jeg er med i troppen, og jeg er veldig glad og stolt over at jeg skal representere Norge, sier Tobbe.

Han har trent sammen med det norske landslaget og spilt flere treningskamper med flagget på brystet i påvente av nytt statsborgerskap. Lenge var det usikkert om han ville rekke å få det norske passet i tide til VM. Tobbe måtte også gjøre seg fortjent til en plass i Petter Thoresens tropp, og det klarte han. Norsk ble han også i tide, og nå går turen til VM i Danmark.

– Jeg tror det kommer til å bli et bra arrangement og vi håper at mange tar turen ned til nabolandet og støtter oss med bra stemning på kampene.

30-åringen har tidligere spilt for Sveriges u19 og u21-lag. Kampene for Norge blir de første mesterskapskampene på seniornivå for Tobbe. Han gleder seg nå til å komme i gang, men det er en kamp han spesielt ser frem til.

– Jeg ser frem mot alt stort sett, men det kommer å bli kjempekult å møte Canada.

Norge er i gruppe med Canada, Finland, USA, Tyskland, Latvia, Danmark og Korea.

Espeland i Pyeongchang

Stefan Espeland debuterte på det norske landslaget i 2008/2009-sesongen, og har siden det spilt flere mesterskap for Norge. Han er svært fornøyd med at han snart spille nok et VM.

– Utrolig gøy å bli tatt ut til mesterskap for Norge, det er det alltid. Gleder meg stort! sier Espeland.

I forkant av VM har landslaget hatt flere samlinger med treninger og treningskamper. Nå er laget tatt ut og gutta reiser ned for å levere så godt de kan.

– Vi går inn med en god følelse i laget til tross for mange uheldige forfall. Vi har hårete mål om en kvartfinale, men er også forberedt på at det kan gå mindre bra, og bli nødt til å kjempe for overlevelse.

Årets mesterskap spilles i Danmark. Gruppe A spiller i København og Norges gruppe B spiller sine kamper i Herning. Det er ikke ofte store mesterskap spilles så nære hjemme og de norske isbjørnene håper å se mange nordmenn på plass under mesterskapet.

– Kort reisevei kan gjøre at mange nordmenn tar turen, og etter hva jeg har hørt så vil det komme mange. Også jeg har familie på tur nedover.

Fredag spilles de fire første VM-kampene. Norge møter Latvia i sin åpningskamp lørdag klokka 12.15. Oversikt over alle kampene finner du her

I år er det Viasat 4 som sender Norges kamper. De vil også sende sluttspillet. Resten av kampene kan streames på Viaplay.

Vi ønsker gutta våre og resten av de norske landslaget lykke til i VM.

Se hele Norges tropp her

 

Share