Uncategorized

I helgen skal det avgjøres for “The Final Four”

Sluttspillet til u20 foregår på en annen måte enn for a-laget. Først ble det spilt kvartfinaler i serie av best av tre. Vålerenga slo Storhamar hjemme i Ungdomshallen på Jordal, og fulgte opp med en seier på overtid på Hamar. Dermed var det klart at Vålerengas unge iskrigere skulle spille semifinale.

I motsetning til sluttspillet i Get-ligaen, spilles det ikke en serie av kamper for u20. Det spilles isteden en sluttspillshelg. I år foregår dette i DNB Arena i Stavanger. Vålerenga møter Frisk Asker i semifinalen, lørdag klokka 13.00.

– Vi har møtt Frisk Asker sju ganger tidligere i år, inklusiv to treningskamper, og det er et lag vi kjenner godt. Det som har vært gjennomgående for kampene er at det har vært harde, fysiske og fartsfylte oppgjør, og små marginer har utgjort forskjellene på resultattavla, sier u20s hovedtrener, Frikk Juell.

Frikk Juell. Foto: Kenneth Myhre

Vålerenga endte på tredjeplass i årets serie, plassen bak Frisk Asker på andre. Tre poeng skilte lagene. Det gjelder å være klare fra start når pucken droppes i semifinalen, og unggutta har forberedt seg godt.

– Vi har gjort noen spillemessige justeringer med tanke på at vi spiller på mindre is enn det vi er vant med. Utover det har vi ikke gjort ting så annerledes enn det vi har gjort tidligere i år. Vi har hatt en bra treningsuke og laget har gjort en del sosiale aktiviteter utenfor isen. Utover det har vi sett noe video, og har en viss tanke på hva vi kommer til å møte. Men vi har i all hovedsak fokusert på oss selv, og hvordan vi skal få maks ut av vårt eget potensiale, sier Juell.

Denne formen for sluttspill skiller seg ut fra hva gutta er vant med, og når det kun skal spilles én kamp og ikke best av et visst antall, er det ikke til å stikke under stol at gutta kan kjenne litt på nervene inn mot kampene.

– Klart man blir spent, men stemningen i gruppa er god. Gutta virker pigge, og vi ser frem til lørdagens semifinale.

Dette er oppsettet for helgens kamper i “The Final Four 2018:

Semifinaler lørdag 14. april:
13.00: Frisk Asker – Vålerenga
17.00: Stavanger Oilers – Sparta

Bronsefinale – søndag 15. april klokka 12.00
Finale – søndag 15. april klokka 16.00

Mer informasjon finner du her

Share