Uncategorized

Kalle Ekelund signerer for to sesonger med osloklubben

Foto: Jon Anders Johansen/ jonandersjohansen.smugmug.com

Den ferske Vålerenga-spilleren kommer til Vålerenga fra Sparta, der han har spilt de to siste sesongene. 27-åringen spilte flere sesonger i Allsvensken før han kom til Norge, og har også prøvd seg et par sesonger i OHL. Sportssjef i Vålerenga, Espen “Shampo” Knutsen beskriver Ekelund som en høyrefattet, stor og sterk back, med  gode ferdigheter, som er ekstra bra rundt eget mål.

– Han har vært god i møte med Vålerenga, og vi har likt ham lenge. Kalle er en spiller vi har trua på, sier Espen “Shampo” Knutsen.

Hva som er grunnen til at Ekelund valgte å komme til Vålerenga, har han et klart svar på.

– Jeg synes det er en spennende satsing i Vålerenga nå, allerede fra neste sesong. Det blir enda mer spennende med den nye hallen som er på vei. Alt som er på gang er positivt og det lokket meg, sier Ekelund.

Han er ikke uenig i Espen “Shampo” Knutsens beskrivelse av seg selv, men legger til at han gjerne også vil være med fremover på isen.

– Det er i det defensive spillet jeg er sterkest, men er stabil over det hele. Jeg er sterkest bak på banen, men liker å følge med fremover, og håper jeg kan bidra den veien også.

27-åringen har spilt flere tøffe kamper mot Vålerenga i løpet av sin tid i Sparta, og ser nå frem til å bli en del av laget.

– Vålerenga er et tøft lag å møte. Det er en veldig bra stamme å bygge videre på i laget, og jeg tror vi kan bli et bra lag fremover, sier den 192 centimeter høye og 100 kilo tunge backen.

Ekelund kommer til Oslo og Vålerenga i august, til oppkjøringen mot den kommende sesongen. Han er ikke bekymret over å komme som ny inn i troppen, og tror selv han kommer til å trives godt i Vålerenga fremover.

– For meg er det ikke noe problem å komme inn som ny. Det har jeg gjort flere ganger før, og etter min erfaring tar det ikke så lang tid å bli “en av gjengen”, avslutter en blid Ekelund.

Vi ønsker Kalle Ekelund velkommen til Vålerenga!

Se Ekelunds profil på Elite Prospects her

Share