Uncategorized

Joachim Sommer Nielsen fikk den tredje nominasjonen denne sesongen

Før pucken ble droppes i siste hjemmekamp før OL-oppholdet, mottok Sommer Nielsen beviset på nominasjonen i Furuset Forum. En nominasjon han selv setter høyt.

– Det å bli nominert er noe jeg er veldig stolt over. Hvis vi går tilbake et par år, så hadde jeg aldri sett for meg at jeg kanskje kunne kalle meg selv Get Rookie of the Year, sier Joachim Sommer Nielsen.

19-åringen som har gått gradene i Vålerenga, fikk sin debut på a-laget med én kamp allerede for to sesonger siden. Forrige sesongen fikk han stadig prøvd seg mer og mer, og i år har han blitt en sentral spiller i Vålerenga. Med 41 spilte matcher for a-laget så langt i sesongen, kan man trygt si unggutten har slått gjennom.

At trenerteamet har hatt gitt ham muligheten til å få vise frem hva han kan, trekker han frem som en viktig årsak til at han nå er blitt nominert.

– Jeg vil si at grunnen til at jeg er nominert er fordi jeg har fått en god del spilletid, så jeg får muligheten til å vise hva jeg har å by på. Uten spilletid så er det ikke mye man kan få vist fram. At jeg har fått være med treningsgruppa til Vålerenga i flere år nå, har hjulpet meg med å utvikle meg selv som spiller og de ferdighetene jeg har nå i dag.

Gjennom sesongen nomineres fire unge talenter til “Get Rookie of the Year”. Joachim Sommer Nielsen fikk den tredje nominasjonen. Vinneren kåres under sluttspillet. Spilleren som til slutt stikker av med prisen får 10 000 kroner og en plass i treningstroppen til Norges VM-landslag. I tillegg kan 50 000 kroner doneres til en breddeklubb etter vinnerens ønske.

For Sommer Nielsen ville det å vinne vært kjempestort, en stor ære.

– Å vinne Get Rookie of the Year hadde betydd utrolig mye. Å bare bli nominert til noe slikt er noe jeg aldri hadde sett for meg og er noe jeg ville vært ekstremt stolt over å ha oppnådd.

Dersom han vinner årets pris, er det vel kanskje ikke helt utenkelig at donasjonen går til Vålerenga – 19-åringens moderklubb, klubben i hans hjerte.

Se Sommer Nielsen motta nominasjonen her.

Share