Uncategorized

Men det blir en pause i Get-ligaen før serien avsluttes

Foto: Jarl-Erik Sandberg

OL i Pyongyang gjør at det blir et opphold i serien her hjemme. Det var nære på at Vålerenga ikke fikk med seg noen representanter på landslaget under årets vinter-OL. Kort tid før de norske isbjørnene skulle reise til Sør-Korea, signerte Stefan Espeland en kontrakt som knytter ham til klubben ut sesongen, pluss tre sesonger til. Han kommer tilbake til Vålerenga, etter å ha vært i Lørenskog, Finland og Østerrike.

Espeland rakk å spille én seriekamp for Vålerenga før oppholdet. Det var mot Stavanger i DNB Arena. En kamp som kunne by på det aller meste. Etter tre perioder stod det 5–5, etter at Oslos iskrigere hentet opp Stavangers ledelse. Ingen av lagene scoret i sudden, og matchen gikk til straffer. Der var det ingen ringere enn Stefan Espeland som satt den siste straffen, og avgjorde i sin første kamp tilbake i Vålerenga.

Seieren i DNB Arena ble guttas fjerde over Stavanger av fem mulige denne sesongen. Det ble også guttas andre seier på rad, etter at de slo Stjernen hjemme i Forum to dager tidligere. Etter en turbulent start på 2018, kunne Vålerenga ta OL-pause med selvtilliten på topp. Med kun to seriekamper igjen, skiller kun to poeng Vålerenga og Stavanger. Siddisene ligger for øyeblikket på femteplass, Vålerenga på sjette.

De to seriekampene som gjenstår skal begge spilles på hjemmebane i Forum. Første motstander ut er Kongsvinger Knights søndag 25. februar klokka 17.00. Den aller siste seriekampen i Get-ligaen 2017/2018 spilles tirsdag 27. februar klokka 19.00 mot Lørenskog, som kriger om å beholde plassen i sluttspillet. Før de to siste matchene, skiller ett poeng mellom Lørenskog og Stjernen. Ett av lagene kommer til å spille kvartfinale, det andre må ut i kvalik. Med andre ord kan dette bli Lørenskogs viktigste match denne sesongen. Men den er heller ikke uviktig for Vålerenga.

Billetter til de to kampene finner du her

For Vålerenga sin del gjelder det å spille på seg selvtillit i de to siste kampene, og få ting på plass til sluttspillet. Andreas Stene har nylig returnert fra skade. Rasmus Juell og Fabian Gunnarsson er forventet at er tilbake etter OL-oppholdet. Stefan Espeland har kun spilt én kamp for Vålerenga. Thomas Olsen mister resten av sesongen etter at han ble skadet mot Lillehammer.

I kvartfinalen venter mer stor sannsynlighet enten Lillehammer eller Frisk Asker. Blir det sistnevnte, møtes lagene i kvartfinalen for femte år på rad. Kvartfinalekampene spilles i serie der det gjelder å være best av sju matcher. Første lag som tar fire seiere går videre til semifinale. Det spilles kamper annen hver dag, annen hver hjemme og borte.

Første kvartfinale kamp spilles torsdag 1. mars. Det betyr at Vålerenga spiller kvartfinale kamp nummer to på hjemmebane 3. mars.

Oversikt over datoer for alle kampene i sluttspillet finner du her

Laget som er høyest rangert på tabellen får hjemmebanefordel, og spiller første kamp på hjemmebane. Første kvartfinalekamp spilles i år 1. mars. Det betyr at Vålerenga spiller andre kvartfinalekamp hjemme lørdag 3. mars.

Før oppholdet kom også nyheten om at Tobias Lindström forlenger med Vålerenga. Svensken har skrevet under på en femårskontrakt.

Det har strømmet inn med hyggelige tilbakemeldinger om forlengelsen, og det setter Tobbe stor pris på.

Share