Uncategorized

Poengplukkeren har signert for fem nye år

Foto: Jarl-Erik Sandberg

– Dette er en veldig viktig og bra signering for Vålerenga, Tobbe er en av Get-ligaens absolutt beste spillere. Og en bærebjelke i Vålerenga hockey, sier sportslig leder, Espen “Shampo” Knutsen.

Han beskriver Lindström som en leder både på og av isen, en som alltid setter seg selv bak laget. En sosial person som gjør alt til 100 prosent hele tiden. En person som lagkamerater kan komme til om de har problemer, for gode råd og støtte.

– Tobbe har hatt mange tilbud han kunne tatt, både i Norge og utlandet.Så dette er en signering som har vært høy-prioritert å få til. Vi skal prege norsk hockey i mange år fremover, og Tobbe skal være en av lederne.

Stortrives i Oslo
Hva som er grunnen til at Tobias Lindström velger å knytte seg til klubben for fem nye sesonger, har han et enkelt svar på.

– Jeg har trivdes kjempebra i Vålerenga helt siden jeg kom hit og jeg har virkelig stor tro på oss som lag og forening. Jeg vet at vi har noe riktig bra på gang, og det vil jeg ikke gå glipp av, sier Lindström.

Femårskontrakten knytter ham til klubben for like mange år fremover som han allerede har vært her, og da kan man vel ikke annet enn å tenke at svensken trives i hovedstaden.

– Ja, det gjør jeg definitivt! Oslo er en herlig by som har det meste. At det bare er en times flytur hjem til Stockholm er jo også en positiv sak. Vi bor dessuten mitt i Vålerenga-land, og få plasser er jo finere å bo på enn det.

Med vi mener han seg selv og sin kone, som han giftet seg med sommeren 2016. Sammen har de også en liten hund. At også hans bedre halvdel trives i Oslo, har mye å si for avgjørelsen for å bli i byen og klubben.

– Ja, det er så klart en viktig del av beslutningen at hun også har en hverdag hun liker. Hun har en bra jobb som hun trives med her, og har blitt like glad i Vålerenga som meg.

Spennende tid i møte
Tobias Lindström har fått en stor rolle i laget, produserer mye og er assisterende kaptein. På spørsmål om hvordan han selv føler han har utviklet seg som spiller etter at han kom til klubben, synes svensken det er litt vanskelig å svare på.

– Det er et vanskelig spørsmål. Jeg føler jo fortsatt at jeg utvikles som spiller hver sesong. Det tror jeg er viktig, å alltid ha noe å streve etter. Jeg prøver alltid å være et godt eksempel både i laget og for foreningen, og det er noe som jeg har jobbet med.

Etter fem sesonger i Vålerenga, har Lindström allerede vært med på mye i klubben. Nå venter en ny tid, med en ny hjemmearena på vei.

– Jeg ser veldig positivt på det. Jeg tror nye Jordal kan bli et løft for Vålerenga, men også for norsk hockey. Fremtiden er spennende!

Hvis han skal trekke frem to høydepunkter fra karrieren i klubben så langt, er svaret enkelt.

– Nummer en er seriegullet jeg fikk være med å ta i mitt første år i klubben. Det er et veldig fint minne. Fullsatt Jordal og vi vant den avgjørende matchen mot Stavanger med 7-1. Det andre er siste matchen på Jordal. Resultatmessig gikk det ikke veien, men den stemningen og atmosfæren er noe jeg aldri glemmer. Håper å få oppleve mange sånne øyeblikk fremover. 

At Vålerenga igjen kan titulere seg som serie- eller norgesmestere i løpet av de fem kommende årene, har Lindström stor tro på.

– Absolutt! En dobbel ser jeg som et selvsagt mål, noe annet finnes ikke på kartet.

Om det kan tenkes at Lindström vil bli i Vålerenga også etter de fem årene er gått, ser han ikke på som en umlulighet.

– Jeg har da spilt ti sesonger i Vålerenga-drakta, og jeg håper jo definitivt å kunne spille hockey i mer enn fem år til, så det er absolutt ikke umulig. Det får helt enkelt fremtiden vise.

Share