Uncategorized

28-åringen har signert ny kontrakt med Vålerenga

Foto: Steffen Michael Hansen

Backen signerte mandag en kontrakt som knytter ham til klubben ut denne sesongen og for tre kommende sesonger. Espeland har spilt i Lørenskog, Finland og Østerrike siden han forlot Vålerenga etter 2014/2015-sesongen.

– Vi er kjempefornøyde med å ha få Stefan Espeland tilbake. Han er en spillende back, med ferdigheter vi kommer til å dra stor nytte av i tiden som kommer, sier sportslig leder, Espen “Shampo” Knutsen.

Også Espeland er fornøyd med den nye kontrakten, og gleder seg til å bli en del av Vålerenga igjen.

– Vålerenga har virkelig fått sving på treningshverdagen og bygger sten for sten for å ta tilbake tronen i norsk ishockey. Det er en reise jeg har lyst til å være med på. Samtidig føler jeg at jeg har stor tillit hos Roy og Espen som vil hjelpe meg å prestere på topp og dermed hjelpe laget framover, sier Espeland.

Siden sist han var i Vålerenga, har han som nevnt, spilt både i Lørenskog og i utlandet. Under den tiden har han utviklet seg som spiller.

– I Lørenskog fikk jeg spilt på meg stor selvtillit og utviklet det offensive spillet mitt. Det siste året har jeg spilt på høyt nivå hele veien og blitt vant med ett høyere tempo og måttet bli mer bestemt i forsvarsspillet.

Backen har allerede begynt å tenke på veien videre i osloklubben.

– Nærmeste framtid blir å forberede seg på et tøft sluttspill. Ligaen er jevn og jeg tror med litt hell at vi kan komme meget langt i sluttspillet. På lang sikt handler det vel om å bygge videre på laget og utvikle oss videre til den nye hallen står klar og en ny storhetstid kommer for Vålerenga.

Tirsdag reiser Vålerenga til DNB Arena for å møte Stavanger i den siste seriekampen før oppholdet. Forhåpentligvis blir Espeland klar i tide til å spille den kampen, og få kjenne litt på lagfølelsen før han skal ta på seg landslagsdrakta.

Etter Stavanger-kampen blir det et opphold i Get-ligaen mens OL går av stabelen i Pyongyang. Espeland, som har vært på landslaget i en årrekke, skal ned og spille OL for de norske isbjørnene. Etter det gjenstår kun to seriekamper før sluttspillet starter i mars.

Vi ønsker Stefan Espeland velkommen tilbake til Vålerenga.

Share