Uncategorized

Nå er det tid for et av GET-ligaens høydepunkter

Foto: Jarl-Erik Sandberg

Romjulskampene er annerledes enn de vanlige seriematchene. To lag møtes to ganger på fire dager. I år er det Frisk Asker som er motstander. Laget som ble slått ut av sluttspillet av Vålerenga tre år på rad, men som slo tilbake i fjor og slo ut Oslos iskrigere.

Etter å ha møttes i sluttspillet fire år på rad, har det utviklet seg et eget rivaleri mellom Vålerenga og Frisk Asker. Det er snobbene mot hovedstadens østkant. Det er kort vei mellom hallene, og det er viktige poeng det skal spilles om.

– Frisk Asker-kampene er kjempeviktige for den hjemmebanefordelen og plassering før sluttspillet, så vi er fullt klar over at det står litt ekstra på spill, sier Martin Laumann Ylven, som er tilbake etter skade.

Gutta har møtt Frisk to ganger tidligere denne sesongen, og det står 1-1 i kamper. Frisk Asker vant det første møtet i Forum 1-2, og Vålerenga slo Frisk 1-5 i Askerhallen. Nå skal altså lagene møtes to ganger på rad. Først møtes lagene i Forum torsdag 28. desember klokka 18.30. 30. desember møtes de igjen, da i Askerhallen.

Nå har gutta hatt en kort juleferie og klare til å spille matcher igjen.

– Vi har hatt litt fri nå, så har vi trent bra et par dager. Vi skal gå gjennom hvordan Asker ser ut, så skal vi gjøre det best mulig mot dem nå. Komme oss opp på hesten igjen nå, og gi dem en tøff match.

Etter å ha vunnet sju matcher på rad, måtte gutta se seg slått av Sparta og Storhamar. Siste matchen før jul var gutta tilbake på vinnersporet og slo Manglerud Star 1-4 i garasjen. Til tross de to tapene, har gutta vunnet 11 av de 14 siste matchene. Til sammenligning har Frisk Asker vunnet åtte av de 14 siste. Med Martin Laumann Ylven, Brede Csiszar og Morten Ask tilbake, er det er sterkere og bredere tropp som stiller til dropp.

Vålerenga fikk en tøff start på sesongen, Frisk Asker fikk en knallstart. Nå ligger lagene ved siden av hverandre på tabellen. Frisk Asker ligger på fjerdeplass, Vålerenga på femte. 12 poeng skiller lagene før romjulsmatchene. Det råder derfor ingen tvil om at det er viktige poeng som skal deles ut før nyttår.

Iskrigerne flyttet ut av gamle Jordal Amfi i januar. Dette blir første gang gutta spiller romjulskamp i Forum. Med tanke på at romjulskampene gjerne trekker mye folk og skaper fulle hus, er det klart at det blir annerledes å spille en sånn type match i Forum.

– Jeg tror ikke vi skal sammenligne det med Jordal, men vi skal prøve å lage best mulig stemning, i hvertfall det vi kan oppe på Forum og håpe på at vi får fyllt så mye som mulig der, sånn at vi kan få et skikkelig trøkk rundt kampa.

Det er allerede solgt mange billetter til matchen, og skal du være med på moroa lønner det seg å kjøpe billetter på forhånd.

Billetter til matchen finner du her

Du tar deg enkelt til Forum fra stasjonen, enten du kommer med t-bane eller buss.

Share