Uncategorized

To kamper skal spilles før gutta tar en liten juleferie

Foto: Jarl-Erik Sandberg

Siste hjemmekamp før jul ble spilt forrige søndag i Furuset Forum. Siden den matchen har det vært et opphold i ligaen, mens landslagene har hatt samling og spilt turneringer. Denne uka venter to oppgjør, før gutta får en kort juleferie, frem til romjulskampene skal spilles.

Tirsdag venter en tøff bortematch. Da drar Oslos iskrigere til Hamar og CC-Amfi for å møte erkerival Storhamar. I de tre forgående oppgjørene, har to blitt svært jevne, men det er Storhamar som har gått seirende av isen tre ganger. Det er få ting som smaker bedre for Vålerenga enn å slå Storhamar på bortebane. Tirsdag reiser de oppover med mål om å ta sesongens første seier over Hamar-laget. Denne kampen kan du også se på TV2 Sportskanalen. Pucken droppes klokka 19.00.

Vålerenga tar i mot Storhamar i Gjøvik Olympiske Arena lørdag 13. januar klokka 16.00.

Torsdag blir det nok en byderby, når gutta tar den korte turen til “garasjen” på Manglerud for å møte byrival, Manglerud Star. Det står 2-1 i matcher, til fordel MS, i kampene om Oslo. Sist lagene møttes vant Vålerenga 6-2 i Furuset Forum. Kampen ser du i Manglerud Ishall, eller på TV2 Sumo. Pucken droppes klokka 18.30.

Opprykk for U20
Da a-landslaget var samlet på Hamar i helgen, var ingen fra Vålerenga med i troppen. Men det var ikke bare a-landslaget som var i aksjon. Norges U20-landslag var i Slovenia og spilte VM. Joachim Sommer Nielsen var med i troppen.

Norge begynte turneringen bra og slo Litauen 4-1. Mot Italia vant de unge isbjørnene 4-0. Kampen mot Ukraina ble avgjort på straffer, også denne kampen gikk i favør Norge. Slovenia måtte se seg tapt, da de norske gutta slo dem 5-1.

Etter de første fire kampene, stod gutta oppført med 11 poeng av 12 mulige. Det samme hadde Polen. De to lagene møttes til siste match i gruppa fredag kveld. Norge tok ledelsen i andre periode, og ledet 2-0 før Polen reduserte 37 minutter ut matchen. Med kun sju sekunder igjen på klokka i tredje periode utlignet Polen til 2-2. Matchen gikk til straffer.

Norge vant etter straffeslag og vant dermed gruppa. Det førte til at Joachim Sommer Nilsen og resten av Norges U20-landslag rykket opp til A-gruppa i divisjon 1. Det lover godt for norsk hockey i tiden som kommer.

PS
Vålerenga møter Frisk Asker i Furuset Forum 28. desember. Lagene møtes igjen to dager senere i Askerhallen. Romjulskamper er ikke som andre kamper. Lagene møtes to ganger på rad og trekker mye folk. Det lønner seg derfor å være tidlig ute med å skaffe seg billetter.

Billetter til romjulskampen finner du her

Share