Uncategorized

Mandag skal 21-åringen under kniven

Ikke siden den tredje seriekampen, mot Frisk Asker, har Moflag vært med i troppen. Keeperen har gjort mange tapre forsøk på å komme seg tilbake på isen, men denne uka ble det klart at det må en operasjon til for at ankelen skal bli bra igjen.

– Jeg skal operere på mandag, få retta opp i et par ting i ankelen. Det er så klart en veldig kjedelig beskjed å få, spesielt med tanke på at det tar veldig lang tid etter operasjonen. Mister jo store deler av sesongen, kanskje hele. Det var en veldig tung beskjed å få, sier Jørgen Moflag.

Det er et leddbånd som har røket,. Han har trent godt og prøvd seg tilbake på isen flere ganger, men når man som keeper ikke klarer å stå i mål, har det bare vært å forlate isen igjen.

Til tross for at han ikke får deltatt på istreninger, har han trent styrke med laget og fortsatt på styrkerommet når de har har snøret på skøytene. Moflag støtter opp de andre både under treninger og kamper.

– Man er jo en del av laget uansett om man er skadet eller spiller. Da må man bidra på andre områder og støtte gutta. Så klart skulle jeg helst spilt, men når jeg ikke får gjort det, må jeg være der med gutta og være en del av laget uansett. Trene hverdag med laget, det er viktig å gjøre det.

Etter en operasjon er det vanskelig å si nøyaktig hvor lenge man blir ute. Selv har Moflag innsett at det kan ta lang tid før han er tilbake igjen, og at han risikerer å miste hele sesongen. Han håper dog at han kan få med seg slutten av sesongen.

– Målet mitt er jo å komme tilbake denne sesongen her. Kanskje få spilt noen kamper for Grüner, som vi har samarbeid med, eller noen kamper med u20. Men som sagt, er målet mitt først og fremst å komme tilbake denne sesongen. Det hadde vært veldig deilig.

19 år gamle Edvin Olofsson har kommet inn og tatt Moflags rolle i de aller fleste matchene etter tredje seriekamp. Svensken er klar over at det med stor sannsynlighet blir en veldig travel på sesong for ham fremover, når det blir dobbelt opp av både treninger og kamper. 

Se hele intervjuet med Moflag her:

 

 

 

Share