Uncategorized

Spiller annenhver dag fra søndag til lørdag

Foto: Jarl-Erik Sandberg

Tre kamper er spilt denne sesongen. Den fjerde spilles i kveld. Vålerenga står med null poeng etter de tre første, men motstanden i de tre har vært blant de tøffeste i ligaen. Gutta har kjempet på, scoret åtte mål, men ikke fått uttelling i form av poeng. De vil de gjøre noe med nå. Tirsdag kveld møter de Sparta borte i Sarpsborg. Nå føler St. Hallvards menn at de fortjener poeng, og skal gi alt fra pucken droppes klokka 18.30.

Iskrigerne har møtt både Storhamar og Frisk Asker. De to, samt Stavanger Oilers, er tippet i toppen av de fleste denne sesongen. Lørenskog, som gikk på en smell i fjor, har det vært mer usikkerhet rundt, men de er å regne med også i år. Felles for de tre første matchene er at Vålerenga har tapt med ett fattig mål i hver kamp.

Mot Storhamar utlignet de gang på gang, men det holdt ikke hele veien. I matchen mot Lørenskog ledet oslolaget 1-4 i første periode, og det sto 2-4 på tavla etter de første 20 minuttene. Lørenskog startet opphentingen og scoret tre mål i andre periode. Tredje periode ble målløs, og hjemmelaget vant til slutt 5-4.

Søndagens kamp mot Frisk Asker var av samme ulla. Vålerenga tok ledelsen med Tobias Lindström i første. Frisk Asker utlignet til 1-1 i power play i andre, og tok ledelsen 1-2 i power play i andre. Det ble matchens siste scoring. Vålerenga hadde skudd i stolpen, de fikk sjanser alene mot keeper og pucken danset på mållinja, men de ville ikke inn.

Hør hva Roy Johansen hadde å si etter søndagens kamp

Som perler på en snor
Denne uka kommer kampene tett. Like tett som i sluttspillet faktisk. Fra søndagens møte med Frisk Asker og frem til lørdag spilles til samme fire matcher. Første match var, som nevnt mot Frisk, tirsdag spilles det borte mot Sparta. Torsdag blir det sesongens første byderby når Vålerenga tar i mot Manglerud Star i Forum. Lørdag venter Lillehammer borte i Kristins Hall.

Billetter til hjemmekampen mot Manglerud Star finner du her

I februar avholdes de 23. olympiske vinterlekene, denne gang i Pyeongchang, noe som fører til et tettere kampprogram enn normalt. Selv om gutta har fått en tøff start på sesongen, er det mange kamper igjen. Når matchene nå kommer så tett som de gjør, er det bare for iskrigerne å holde seg i kampmodus hele veien. Det er ingen tvil om at Vålerenga håper trenden snur allerede tirsdag kveld. Møt opp og støtt gutta.

Jonas ut, Fabian inn
Jonas Oppøyen opererte kneet sitt forrige sesong, og har vært ute siden januar. Han har vært tilbake på is, men for å være helt sikker på at kneet skal tåle påkjenningene i kamper, trener han både det og seg selv opp til toppform. Da passer det bra at Vålerenga får låne “Lille-greven”, Fabian Gunnarsson.

Lillebroren til Filip Gunnarsson er på utlån fra Mora til Vålerenga. 22-åringen leverte en god kamp mot Frisk Asker i sin Vålerenga-debut, og ble kåret til banens beste.

Filip og Fabian Gunnarsson spiller på lag sammen for første gang i Vålerenga. Hva de har å si om blant annet det, kan du se her.

 

Share