Uncategorized

Endelig har tiden kommet for første seriekamp

Grafikk: Anniken Stjernstrøm

Det er ikke ofte Vålerenga har måtte vente så lenge mellom siste og første seriekamp. Etter en lang sommer, med mye hardtrening er det endelig tid for GET-ligaen 2017/2018. I år spilles første hjemmekamp i Fjellhallen på Gjøvik. Som flere ganger de siste årene, er det Storhamar som er første motstander ut. Det blir stinn brakke i Fjellhallen fredag kveld. En ting er sikkert, dette blir gøy.

Klokka 19.00 droppes pucken til sesongens første seriekamp. Vålerenga stiller med nærmest alle mann. Anders Braavold og Tom André Christensen er ikke med, men ellers er alle på plass. Det gjelder også Anders Myrvold, som spiller sin første GET-liga-match på seks år.

I de to foregående serieåpningene har Vålerenga slått Storhamar på Hamar. Gutta går for sin tredje seier på rad i åpningsmatchen. Storhamar er, sammen med Stavanger, favoritter i årets GET-liga. Å slå de gule og blå blir ingen enkel sak, men gutta er i god form og skal gi alt de har fra start. Under årets oppkjøringsperiode, har lagene møttes i én treningskamp på Hamar. Den kampen vant Storhamar greit, men det var en treningskamp. Det er nå det gjelder. Nå skal det spilles om poeng.

Det skal spilles for en fullsatt Fjellhall, i kort avstand fra motstanderens hjemby. De stiller mannssterke på tribunen. Både fordi de har ventet lenge for å se idretten de elsker, men også fordi Patrick Thoresen gjør comeback. Selv om matchen spilles nær Hamar, er det også mange som tar turen fra hovedstaden. Flere busser ble fylt opp før billettene i det hele tatt var lagt ut, Klanen har chartret et egen supportertog og flere samles i biler på vei opp.

Alt ligger til rette for en skikkelig hockeyfest på Gjøvik i morgen. Billettene er utsolgt, er du heldig kan du kanskje finne noen på Finn.no. Gjør du ikke det, kan du få med deg kampen på TV2 Sportskanalen, eller TV2 Sumo.

Endelig skal det kjempes om poeng igjen. Foto: Jarl-Erik Sandberg

Share