Uncategorized

To treningskamper spilt, fem gjenstår før seriestart

Foto: Jarl-Erik Sandberg

Én uke etter at Vålerenga inviterte til sesongens første istrening i Ungdomshallen, har gutta spilte to treningskamper i Furuset Forum. Resultatene i kampene i seg selv gikk ikke veien, 0-3-tap mot Frisk Asker i første kamp og 1-2-tap mot Sparta i det andre. Men i treningskamper er ikke resultatet det viktigste. Det handler om å terpe på pasninger og spill, teste ut rekkesammensetninger, rett å slett komme i gang igjen. I Forum er det lagt ny isflate. En smalere bane gjør at spillet går raskere, også dette er noe gutta må bruke treningskampene i Forum til å trene på.

– Du merker jo det. Du får litt mindre tid i alle situasjoner, også må man kanskje forandre litt spillerstil i forhold til hva man er vant til. Skyte mere, kjippe og lengderetning. Får mye mindre rom og mye mindre tid, det er noe vi må ha i bakhodet, sier Jonas Oppøyen.

Jonas Oppøyen og Colin Spaberg Olsen har begge vært under kniven siden sist de var på is. Siden forrige sesong og gjennom hele sommeren, har de trent godt for å være klare til sesongstarten. Nå har de fått kjent litt på å være tilbake i kampsituasjoner igjen, og returen til isflaten har gått bra for begge. Ingen har kjent noe til skadene som satt dem ut i forrige sesong.

Hele intervjuet med Jonas Oppøyen etter første treningskamp kan du se her

Vålerenga gikk målløse av isen i kampen mot Frisk Asker torsdag. Søndag scoret Rasmus Juell, assistert av Morten Ask, oppkjøringsperiodens første mål. Scoringen kom etter snaue halvspilt tredje periode. På isen var det temperatur, både Vålerenga og Sparta fikk mye tid i power play og undertall.

Veteran med mot Sparta
Søndagens kamp var nok mest spesiell for en gammel kjenning. Lørdag fylte Anders Myrvold 42 år, dagen etter gikk han på is for Vålerenga. Sist han spilte for Vålerenga var i 2007/2008-sesongen. Det er ti år siden. Ikledd Vålerenga-drakt koste veteranen seg på hjemmebanen til moderklubben, Furuset.

– Først og fremst så var det jo dritkult. Hele den følelsen av å forberede seg til kamp, jeg kjente det på kroppen. Det var en liten sånn nerve. Selv om det var treningskamp, så var det lenge siden. Det å være utpå der var jævlig morsomt, sier Anders Myrvold.

42-åringen kastet seg ned og tekket flere skudd i kampen mot Sparta.

– “Har du lært å sykle”. Det er akkurat som har du lært å tekke skudd i karrieren din, så sitter det kanskje i ryggmargen din. Det er vel en sånn greie som alltid har vært der for meg da. Hvis jeg skal være med på dette her, så må jeg i hvert fall tekke skudd.

Se hele intervjuet med Anders Myrvold her

Treningskamper på løpende bånd
Nå venter fire treningskamper på bortebane, før siste treningskamp før seriestart spilles i Furuset Forum 5. september. Da er det Lørenskog som er motstander.

Neste match ut i rekka er borte mot Storhamar torsdag 17. august klokka 18.00. Det blir den eneste muligheten til å måle krefter mot rivalene, før lagene møtes til første seriekamp i Fjellhallen 8. september. Etter planen skal Anders Myrvold være med troppen til Hamar.

Søndag 20. august klokka 17.00 får Vålerenga mulighet til å ta revansje mot Frisk Asker i Asker hallen. Tirsdag 22. august klokka 18.30 står Sparta igjen for tur, da i Sarpsborg. De to siste treningskampene er mot Lørenskog. Først borte i Lørenskog Ishall lørdag 26. august klokka 17.00, før lagene igjen møtes til siste treningskamp 5. september i Furuset Forum.

Onsdag 16. august skal Brede Csiszar, Steffen Søberg, Martin Laumann Ylven og Morten Ask til Stavanger for å spille Zuccarello All Star Game. Kampen kan du se på TV2 Sportskanalen. 

 

Share