Uncategorized

Endelig er is-sesongen i gang

Foto: Jarl-Erik Sandberg

Ungdomshallen var fylt til randen da supportere og publikum ble invitert til sesongens første istrening i Ungdomshallen ble avholdt. Folk i alle aldere tok turen for å se gutta på is i fullt utstyr igjen.

– Det er deilig å komme på is igjen, og det er selvfølgelig kult at det kom så mange da. Det er ikke så vanskelig å skjønne hvorfor de kommer, sier Colin Spaberg Olsen, som sikter til en øvelse som etter hvert er blitt svært populær for publikum, strippestraffer.

Mange har vært på første istrening tidligere og fått med seg strippestraffene, andre har sett det på Iskrigerne. Prinsippet er enkelt, hvis du ikke scorer mål må du ta av et plagg. Scorer du, kan du sette deg på benken og se de andre slite. Etter å ha vært av isen i hele sommer, er det ikke bare, bare å levere på isen igjen med samme. Spesielt ikke foran fullsatte tribuner.

Thomas Olsen satt elegant sin første straffe. Det samme gjorde Mats Zuccarello, som trener med Vålerenga i oppkjøringen. For andre ble både presset og frustrasjonen stor da puck etter puck gikk utenfor, eller ble reddet av Steffen Søberg og Jørgen Moflag. Verst gikk det utover Colin Spaberg Olsen og Andreas Øksnes, som endte opp med rumpa bar. De hadde kun skøyter og bokser igjen til slutt. Da ble de enige om å avslutte årets strippestraffe-konkurranse sammen.

– Vi kjørte en variant der. Tenkte at nå går vi inn sammen, så blir det litt mindre flaut. Da gjorde vi det sånn, og det var greit det, sier Spaberg Olsen.

Første glimt av årets tropp
Når gutta endelig snører på skøytene og går på is igjen, er det mange supportere som følger spent og nøye med på sesongens tropp. Denne sesongen er det en del unge spillere som skal få prøve seg i Get-ligaen.

– Troppen er vel ganske lik som det den var i fjor egentlig. Vi har jo noen nye juniorer som har kommet opp, så for de bruke de ukene de har nå frem mot seriestart til å vise seg fram, sier Brede Csiszar.

Lørdag konkurrerte Get-ligalagene i årets Ironman. Vålerenga vant lagkonkurransen og Martin Laumann Ylven ble årets Ironman. Seieren smakte godt, men den kjennes på kroppen. Allerede torsdag skal de igjen konkurrere mot et Get-ligalag, nemlig Frisk Asker. Sesongens første treningskamp skal spilles torsdag i Furuset Forum.

– Vi får håpe at vi ikke er så støle da i hvert fall.

Zuccarello på besøk
Mats Zuccarello er tilbake og trener med Vålerenga i oppkjøringen mot sesongstart. NHL starter senere enn Get-ligaen, og “Zucca” benytter anledningen til å tjuvstarte istreningen med gamle venner.

– Det er kult for meg å være her å trene, og å få muligheten til å trene med Vålerenga. Jeg har vært med et par år nå og kjenner jo de fleste her. Det er godt for meg å få litt matching frem mot sesongstart. Begynner jo litt senere, så det er deilig å kunne gå på is tidlig og jeg er så heldig å få være med her da, sier Mats Zuccarello.

Som nevnt satt han pucken i mål etter første straffe, noe han selv var svært fornøyd med.

– Det er deilig, Jeg har ikke selvtillit til å gå naken der ute, så det er greit å sette første.

Se hele intervjuene og oppsummering av strippestraffene her

Share