Uncategorized

Martin Laumann Ylven ble årets Ironman, Vålerenga ble beste lag


Foto: Ellen Synnøve Korstad

Lørdag møttes alle lagene i Get-ligaen til Ironman, årets store styrketest, på Toppidrettssenteret. Gutta måtte gjennom åtte ulike øvelser, 40 meter sprint, spenst, 3000 meter, knebøy, benkpress, brutalbenk, chins og kassehopp. Utøverne får poeng etter hver øvelse, og den som til slutt har flest poeng sammenlagt vinner Ironman. I år, som i fjor, var det Martin Laumann Ylven som stakk av med seieren.

– Det var moro, det. Gøy å gjøre det bra der oppe både som lag og individuelt. Dagen var lang, men ålreit. Moro at vi er best trent av alle Get-lagene, og veldig bra at vi er godt forberedt, sier Martin Laumann Ylven.

Ylven endte opp med 695 poeng, 65 poeng mer enn Sigbjørn Osa fra Manglerud Star, som endte på andreplass. Tallak Lyngset fikk 615 poeng og tok en sterk tredjeplass.

– Etter å ha trent mye i sommer, føles en tredjeplass i årets Ironman veldig godt, men det viktigste er at vi som lag klarer å prestere så bra. Vi er bare å frykte til sesongen, sier Tallak Lyngset.

Topp ti-lista ser du her

At laget presterte bra, er det liten tvil om. For ikke bare fikk Vålerenga to spillere inn på topp tre, de vant også lagkonkurransen sammenlagt. Iskrigerne tok til sammen 6750 poeng. Fjorårets vinnerlag, Stavanger Oilers, endte på andreplass med 6380 poeng.

Full oversikt over plasseringene finner du her

Tobias Lindström i øvelsen, kassehopp

– Det er så klart moro at vi vinner, men vi trener for å bli gode hockeyspillere og ikke for Ironman. Vi har trent bra, og er godt forberedt for at sesongen nå skal starte. Når det er sagt, er det alltid gøy å slå de andre lagene. Nå skal vi gjøre det på isen også, sier assisterende kaptein, Tobias Lindström.

Det er som kjent et ungt lag som skal ut i aksjon for Vålerenga når sesongen starter. Da er det godt å se at unggutta viser styrke på Olympiatoppen. 19 år gamle Marius Johansen, løftet hele 215 kilo i knebøy. Hengende opp ned etter knærne, hevet Rasmus Juell hodet opp til kneskålen 30 ganger i brutalbenk. Kun tre av utøverne på topp ti-listen nådde 30-tallet. Martin Laumann Ylven var best sammenlagt, og han var best i chins. Ingen andre enn ham klarte å få haka over stangen 30 ganger, noe som er svært imponerende med en kropp på over 100 kilo.

Da Roy Johansen trente landslaget, uttalte han at å trene er gratis. Med det mente han at det er ingen grunn til å ikke være bedre trent enn motstanderlaget, om det så måtte være Sverige, Canada eller Russland. Samme innstilling har Vålerengas hovedtrener fremdeles. Gjennom hele sommeren har fystrener, Jon Aase, kjørt et tøft og brutalt treningsopplegg for gutta. De har vist god treningsmoral og stå-på-vilje, og lørdagens Ironman-seier er resultatet av alt arbeidet som er blitt lagt ned siden forrige sesong.

– Vi begynte med sommertrening litt over en uke etter sesongslutt, og alle vi som har vært med visste at vi hadde trent bra. Men en hockeysesong er lang, så det gjelder å være i best mulig form hele året, sier kaptein, Brede Csiszar.

Nå går gutta på is, der det skal det legges ned mer hardt arbeid i treningene frem til pucken droppes i første seriekamp i Fjellhallen på Gjøvik fredag 8. september. Da skal gutta ut og måle krefter mot Storhamar, et lag de elsker å slå.

Mandag klokka 16.00 blir det offisiell åpning av istreningene i Ungdomshallen med strippestraffer i god Vålerenga-ånd. Det er åpent for alle som ønsker å ta turen.

Share