Uncategorized

Isflaten minsker, tilskuerkapasiteten økes

Mens fellesferien herjer og mange nyter late dager, er andre som jobber og står på for å få Furuset Forum klar til å huse Vålerenga hele neste sesong. Det er allerede store forandringer å se i Forum.

Mest markant er isflaten, den bygges om. Den nye banen blir 60 x 26 meter, det er samme mål som er tenkt i nye Jordal. Det er området bak sekretariatet, på motsatt side fra spillerbenkene, som får bedre plass med de nye målene. Når størrelsen på isflaten endres, må det også settes inn nye vant. De er allerede på plass. Plassen som blir frigjort skal brukes til ståtribuner.

At isflaten blir smalere ser man tydelig på dette bildet. Tidligere sto vantet der linjen går over betongen på gulvet.

Tilskuerkapasiteten vil øke med 600 plasser når de nye tribunene settes inn. Det vil da være 1450 sitteplasser og 600 ståplasser i Forum. Furuset ønsker at de nye ståtribunene blir permanente, slik at de også kan brukes etter den kommende sesongen. Enn så lenge er planen er å sette inn midlertidig tribune. For at plassene kan brukes under kamp, må det også settes opp rømningsveier på denne siden av arenaen.

Også i taket har det blitt endringer, en kube har blitt hengt opp. Storskjermen fra gamle Jordal Amfi med tatt med og rigget opp til første kamp i Forum forrige sesong, og den vil fortsatt være i samme hjørnet som i fjor.

Da Vålerenga flyttet inn i Forum, måtte Furusets a-lag flytte ut av garderoben. Nå bygges en ny og moderne hjemmegarderobe til Furusets egne spillere. Vi kan røpe at noen av spillerene synes det var litt rart å se rivalen, Vålerenga, ta over deres egen garderobe, men alt i alt har det gått bra.

– Vi hadde et greit forhold med Vålerenga i fjor. Samarbeidet funket bra, og det regner vi med at det gjør denne sesongen også, sier daglig leder i Furuset Idrettsforening, Vidar H. Nordeng.

Furuset ønsker å bygge opp et lag som kan etablere seg i 1. divisjon. De har flere gode yngre lag, og vil få et eller to nye lag denne sesongen. Selv om det blir gjort endringer i Forum for at Vålerenga skal spille GET-liga-kamper der, vil også mange nåværende og fremtidige Furuset-spillere kunne dra nytte av både isflaten og tribunene. Dersom de nye tribunene blir midlertidige, må Furuset selv avgjøre om de skal sette inn nye, permanente tribuner når sesongen er over.

Avtalen Vålerenga har med Furuset er at de flytter inn 14 dager før seriestart, og da skal forhåpentligvis alt være klart til dørene åpnes for sesongen. Første seriekamp skal dog ikke spilles i Forum, men i Fjellhallen på Gjøvik.

Share