Uncategorized

Hardere trening, nye samarbeid og flere kamper venter den kommende sesongen

Oppkjøringen for u20-gutta blir mildt sagt hard. Med tre økter i uka mandag-lørdag, til sammen hele 18 økter, skal Vålerenga trene mer enn alle andre. De skal ha to økter på is og én fys hver dag  fra 31. juli og frem til skolestart. Noen av gutta har signert med a-laget og følger Jon Aases fysprogram gjennom sommeren, de andre har fått programmer fra Stian Olimb fra Oslo Idrettssenter.

Det var flere som tvilte på måten ting ble gjort i fjor, men det endte med NM-gull for gutta. Nå skal de snart i gang med en ny sesong, og planen er klar. Det skal fokusers på prosess, ikke resultat.

– Vi flyttet fokus fra resultat til prosess. Det er det som står sterkest hos oss. Å jobbe strukturert i hverdagen, mer fokus på den enkelte spiller og måten det gjøres på, da kan man oppnå det man ønsker, sier Frikk Juell, hovedtrener for Vålerengas u20-lag.

Gi hundre prosent
Han forteller at de ønsker å være en klubb som trener mer enn andre. Det er ulike meninger om innhold, men Vålerenga har valgt en vei å gå – mye aktivitet. Med mye aktivitet og trening tilbringer gutta mye tid sammen, og det fører til et sterkt samhold i gruppa.

– At samholdet står sterkt i gruppa merket vi i fjor, spesielt i sluttspillet. Gutta var sammen i det tunge, og støttet hverandre til ikke å gi opp, de ga alt – sammen – helt de tok NM-tittelen. Det er ingen grunn til at ikke det samme skjer igjen i år.

Målet for alle er at de går av isen etter endt sesong med følelsen av å ha gitt alt og tatt nye steg.

– Ingen kan prestere på topp hver gang, under hver eneste trening og kamp, men gutta skal gi sitt hundre prosent hver økt. Gå i kjelleren, og pushe seg stadig mer. Når man pusher seg lenger, vil bunnivået følge etter.

Alle spillere følger sine egne, individuelle utviklingsplaner. Det settes opp delmål og en prosess der hver spiller skal få mer ut av sitt potensiale.

– Vi ønsker å vinne hvert eneste skift, hver eneste match, men i hverdagen er det prosessen og ikke resultat som er hovedfokus. Alle vil vinne. Fokuset er hverdagen til utøver, at det skal jobbes strukturert og målrettet, så får vi se hvor det tar oss. Vi håper jo det tar oss hele veien.

Simon Stolt Wang og Frikk Juell FOTO: Katarina Nordam

Utvider
Frikk Juell skal i år få trenerassistanse fra Simon Stolt Wang. De kjenner hverandre godt fra før, da de begge har vært trenere sammen for Manglerud Star. Simon trente Vålerengas u13-lag i fjor, og kom etterhvert inn og bidro for u20 utover i sesongen. Nå skal han inn i et trenerteam på fire for eliten. Roy Johansen, Espen Knutsen, Frikk Juell og Simon skal samarbeide om å få mest ut av lagene. Simon skal, i tillegg til å være assistenttrener for u20, kjøre videoanalyse for a-laget.

– Vi er utrolig glad for å ha Simon med på laget, en er en stor ressurs som medmenneske, og med en god faglig tyngde.

I tillegg til at trenerteamet utvides, vil også årets tropp bli større. Flere av u20-gutta har signert med a-laget, noe som betyr at det trengs flere spillere i troppen. Det hentes først og fremst spillere fra de yngre klassene. Skal det hentes spillere inn fra utsiden, blir det for å styrke troppen, og da skyve noen ned.

– Det kommer flere fra u18, noen uten erfaring fra spill i u20. Det er jo forskjeller fysisk på aldersgruppene, men vi ser ikke først og fremst på alder. Vi ser etter spillere med rett holdning, på hva de legger ned i treningen, engasjement og evnen til å gi er viktigere enn alder. De eldste på laget må vise vei, stille krav og ta godt vare på de som kommer inn. Det er viktig at de blir godt tatt i mot og blir en del av konkurransemiljøet.

Samarbeid med WANG Toppidrett og Grüner
Vålerenga har lenge hatt et godt samarbeid med WANG Toppidrett, og skal jobbe enda tettere med Wang i tiden som kommer. Frikk Juell skal være med skolen tre dager i uka for å få bedre oversikt over utøverne. Det skal trenes både på is, samt være andre treningsformer som kan gi fordeler til utøverne videre på isen. Dagen starter med første istrening klokka 07.30.

– Vi er kjempetakknemlig for det gode samarbeidet vi har med WANG Toppidrett. Nå vi lagt en ny struktur sammen, som skal optimaliserer samarbeidet. Det skal deles inn i to treningsgrupper, en med yngre og en med eldre. Jeg er veldig fornøyd.

Vålerenga skal også samarbeide med Grüner fremover. Klubben vil fungere som et mellomledd for spillere som ikke tar turen direkte fra u20 og opp på a-laget.

– Grüner er en klubb i nabolaget med sunn økonomi som driver godt. Samarbeidet vil først og fremst gå ut på at yngre seniorspillere får spille kamper i 1. divisjon og utvikle seg mer der. 1. divisjon blir stadig en bedre liga, og det er steg opp fra u20-elite. Det spilles mer seniorhockey der. Gutta får hospitere hos Grüner til de er klare for overgang til GET-ligaen.

Sesongen 2017/2018
Nytt for den kommende sesongen blir også seriespillet for u20-elite. Nidaros rykker opp og 10 lag skal møte hverandre fem ganger hver. Da skal også unggutta spille 45 seriekamper, slik det er i GET-ligaen. Serien starter 9. september og avsluttes 23. mars. Flere kamper betyr kortere opphold. Det betyr også romjulskamper, som de fleste vet er noe spesielt i hockeyen.

Sluttspillet endres også. I kvartfinalen skal det spilles best av tre kamper, men så blir det nytt. De fire beste lagene skal spille sluttspillshelg. Men før serien settes i gang, skal det spilles treningskamper.

Vålerenga skal spille hele 8 treningskamper før serien starter 9. september. I tillegg til at gutta skal trene mer enn alle andre, har de også et annet ess i ermet når det gjelder kampforberedelser. Før hver kamp kjører trenerteamet en power-point-presentasjon for laget. Frikk Juell forklarer at de kjører på som et GET-liga-lag, men så klart med en litt annen økonomi.

En spennende sesong venter Vålerenga. Det er bare å glede seg til sesongstart, møte opp og støtte fremtidens helter.

 

Share