Uncategorized

Gleder seg til å få sjansen med de store gutta i Vålerenga

Ryktene om at østfoldingen skulle til Vålerenga gikk etter at avisen Halden Arbeiderblad meldte om han var tatt opp til fast plass på a-laget. Nå kan både Vaglen og vi bekrefte at dette stemmer.

– Det blir moro å få sjansen med de store gutta i Vålerenga. Det er en bra klubb, og jeg gleder meg til å prøve å hjelpe og bidra med dem, sier Håkon Jonas Vaglen.

Unggutten spilte for Vålerengas u20-lag sesongen som var. Etter en svært vellykket sesong fikk han altså ettårskontrakt med a-laget. Vaglen ble fikk også oppleve å bli tatt ut i a-lagstroppen forrige sesong. Likevel blir overgang fra u20 til a-laget en liten utfordring for 19-åringen.

– Blir jo selvfølgelig tøft med høyt tempo, rett og slett tøffere kamper, så det gjelder å legge grunnlaget nå opptreninga og trene godt for å bli klar.

Han begynner allerede nå å merke resultater av årets sommertrening.

– Det er veldig god trening med Jon Aase, han legger veldig mye vekt på bevegelighet, spenst og å bli mer elastisk og bedre trent. Jeg merker at det blir bedre.

Vaglen er en ekte østfolding. Han har bodd i Halden og spilt for Comet, han har bodd i Sarpsborg og spilt for Sparta. På spørsmål om hva kompisgjengen hjemmefra har å si om at han nå skal spille for a-laget til osloklubben, Vålerenga, svarer han dette.

– Nei, det har jeg egentlig ikke tenkt så mye på, eller snakket så mye om, så det har jeg egentlig ikke noen formening om. De synes vel det blir litt spesielt, men det går nok fint.

Akkurat som sine tidligere lagkompiser fra u20 som er blitt tatt opp til troppen kommende sesong, er målsettingen å spille seg inn til en fast plass på laget og få være med inn i den nye hallen.

Share