Uncategorized

Vålerenga og Frisk Asker møtes til fjerde kvartfinale i kveld

Foto: Jarl-Erik Sandberg

Onsdag møttes lagene i Askerhallen. Vålerenga tok ledelsen med Tobias Lindström i power play tidlig i første periode, men Frisk Asker utlignet drøyt halvveis ut i perioden. Det stod 1-1 etter de første 20 minuttene. Andre periode endte målløs. Tredje periode ga Frisk en god start, som tok ledelsen 2-1 i power play halvannet minutt ut i perioden. Tobias Lindström utlignet for oslolaget, og det stod 2-2 på tavla etter ordinærtid.

Kampen gikk til sudden. Sudden i sluttspill er ikke som i serien. Her spilles det fulle perioder helt frem til et lag scorer, enten det tar én overtidsperiode eller ni. Første overtidsperiode, kampens fjerde, inneholdt store sjanser til begge lag, men hverken Vålerenga eller Frisk fikk inn en scoring. Det ble ny pause og vanning til andre overidsperiode. Ett minutt og 14 sekunder ut i kampens femte periode, scoret Frisk Asker og avgjorde kampen.

Et kjempebittert tap for Vålerenga, som gjerne hadde sett kampen bikket i deres favør. Frisk Asker har hjemmebanefordel i sluttspillet, som betyr at de får inntil fire hjemmekamper. Vålerenga tre. Derfor må iskrigerne vinne minst én kamp i Askerhallen.

Men det viktigste først. De må vinne i Forum i kveld og utligne til 2-2 i kamper. Hvis ikke får Frisk Asker en kjempefordel før søndagens kamp i Asker. Det spilles best sju, først til fire seiere. Nå må oslolaget kjøre på med alt de har i Forum for å forhindre et overtak til askerlaget. Ingen av gutta i kongeblått ønsker å avslutte sesongen med det første. De skal krige i de minuttene, eventuelt timene, det tar å vinne denne kampen.

Første kvartfinalekamp i Forum endte med seier til Vålerenga, etter en thriller av en avslutning. I kveld går gutta for en ny seier. Møt opp og støtt Vålerenga i denne viktige matchen.

Med seier i kveldens kamp, står det 2-2 i kamper. Det betyr at det må minst spilles to kamper til. Søndag i Asker og tirsdag i Forum. Vinner Frisk i kveld og søndag, er dette sesongens siste hjemmekamp.

Billettert til kampen kan du kjøpe her

Dørene åpnes en time før kampstart. Pucken droppes klokka 19.00

Her er hva Espen “Shampo” Knutsen hadde å si etter den sure kampen i Asker

Share