Uncategorized

Torsdag 26. januar ble første bit av Jordal revet ned

En markering for rivestarten av gamle Jordal Amfi ble holdt utenfor arenaen torsdag. For mange var starten av rivingen et endelig, for andre var veldig vemodig. Nå er det ingen vei tilbake. Jordal Amfi skal jevnes med jorden, og som en føniks, skal en ny arena reise seg.

Mange hadde samlet seg for å ta avskjed med gamle Jordal. Det ble holdt taler, og musikkinnslag av Kari Svendsen, Banjo-Kari, satte preg på stemningen. Spesielt da hun fremførte Lillebjørn Nilsens “Far har fortalt”.

– Det er også en vemodig tid vi har her nå. Jeg veit at mange av dine beste venner har sikret seg minner. At isen fra deg skal bli lagt på ny, betongen skal bli ny og pucken fra den siste kamp skal legges i grunnsteinen til nye Jordal. For det er et stolt øyeblikk. Oslo trenger deg, Jordal, og når vi river deg i dag er det for å bygge noe nytt. Nye kamper, nye gleder. Vi sees igjen, leve Jordal, sa Raymond Johansen i slutten av sine tale til Jordal Amfi.

Byrådslederen fikk æren av å røske første bit av taket på Jordal. Selv husket han godt oppgjørene mellom Vålerenga og Furuset fra gamle dager, og han gleder seg til å igjen dra på hockeykamper i nye Jordal Amfi.

– Det var veldig moro, litt rart. En tidsepoke er over for folka her øst, men det skal komme noe som er mye bedre. Jordal levde jo på overtid. Han var velbrukt, det kan man si, sa Johansen etter å ha startet rivingen.

Her kan du følge rivingen og byggingen av Jordal Amfi dag for dag

Vålerenga har lenge ønsket seg en ny hjemmearena. Da Oslo ville søke om OL i 2022, var Jordal Amfi etter planen, et av anleggene som skulle fornyes. OL ble det ikke noe av, men nytt Jordal blir det likevel.

– Dette er en fantastisk dag. Jordal var jo den hallen vi hadde prioritert aller høyest, både fra Oslo kommune og idrettens side. Planen var jo at den skulle stå ferdig til 2021 hvis det hadde blitt et OL, og nå er vi altså foran det. Nå skal den stå ferdig til 2018, så her har arbeidet gått med rekordfart, sa Eli Grimsby, direktør i Kultur- og idrettsbygg.

Nye Jordal Amfi skal stå klar i september 2018. Det er både kort og langt tid på en og samme gang. For de som skal bygge nye Jordal, er det ikke mye tid. For Vålerenga kan det virke litt lenger.

Om et par uker vil det være mulig for de som ønsker å hente seg en del, et minne, fra gamle Jordal Amfi. Mer informasjon om dette kommer når det nærmer seg.

Her kan du se rivestarten av Jordal Amfi, samt hele intervjuer med Raymond Johansen og Eli Grimsby.

Share