Uncategorized

Vålerenga fikk det til slutt som de ville

Foto: Kenneth Myhre

I kveld spilles den aller siste kampen i gamle Jordal Amfi. Etter dette skal Vålerenga spille fire bortekamper, før en ny hjemmekamp skal spilles i en midlertidig arena 28. januar. For deretter å spille alle hjemmekampene frem til nye Jordal Amfi skal stå klart til sesongen 2018.

Endelig er det bestemt hvor Vålerenga skal spille sine hjemmekamper ut denne sesongen og neste. Svaret kom bare en drøy time før pucken droppes for siste gang på Jordal. Vålerenga er kjempefornøyde med at ble Furuset Forum, slik kommunen hadde lovet dem fra start. Ledelsen har vært i Furuset Forum flere ganger, planlagt, gjort avtaler for å tilpasse arenaen for tiden fremover.

– Vi vil gjerne takke Rina Mariann Hansen, Byråd for kultur, idrett og frivillighet, som har stått på og trumfet gjennom Furuset Forum. Hun har gjort en kjempejobb, all ære til henne, sier daglig leder, Gunnar Thøgersen.

Det deilig å endelig vite hvor hjemmekampene etter Jordal Amfi skal spilles. Dersom det hadde endt med Manglerudhallen, ville Vålerenga vært langt fra fornøyde. Inntektene ville falt betraktelig slik som begge arenaer står nå. En million kroner ville gått tapt fra den 28. januar og ut sluttspillet, og dette er kun for denne sesongen. I tillegg kommer utfordringene med is- og vantreklame. At to GET-ligalag spiller i samme arena, er langt fra ideelt, men det slipper de heldigvis nå.

Furuset Forum har per dags dato en tilskuerkapasitet på 1200, som det er lagt planer for å utvide til 2600 neste sesong. Da skal isflaten gjøres mindre. Til sammenligning har Manglerudhallen en kapasitet på 2000, der det er mulighet til å øke til 2200.

Vi sees til kamp i Furuset Forum den 28. januar. Da møter vi Kongsvinger Knights.

 


Share