Uncategorized

Onsdag ble det tap etter straffer, i kveld får gutta mulighet til å ta revansje

Foto: Jarl-Erik Sandberg

I romjula har endelig GET-ligaen startet opp igjen. Den første romjulskampen ble spilt på Jordal Amfi på onsdag. Da møtte Vålerenga Lørenskog til lokaloppgjør i den gamle arenaen. Kampen var den tredje siste GET-kampen som ble spilt i gamle Jordal Amfi.

Allerede klokka 13.00 startet oppladning til kamp, da det ble arrangert åpen dag og GET-skøyteskole for barna.  Romjulskamper trekker mye folk, spesielt når det er lokalderby og det var duket for en real hockeyfest på Jordal. Dessverre endte ikke kvelden helt som planlagt for hjemmelagets del.

Vålerenga tok ledelsen 12 minutter ut i første periode. Tobias Lindström sendte en puck på mål som gled sakte og rolig inn bak Jakaitis. Hjemmelaget var best i den første perioden. De skulle kjøre på videre i samme stil ut i den andre. Under ett minutt var spilt da Lørenskog utlignet til 1-1 i den andre perioden, og perioden gikk ikke som hjemmelaget hadde planlagt.

13 minutter ut i andre tok Lørenskog ledelsen 1-2. Da et kvarter var spilt, hadde Vålerenga kun hatt to skudd på mål. Gjestene fikk en tominutter og da fikk hjemmelaget flere pucker på mål. Med 32 sekunder igjen av perioden, utlignet Martin Laumann Ylven til 2-2 i spill fem mot fem.

Tobias Lindström scoret sin andre for kvelden i tredje periode, og tidligere Vålerenga-spiller, Steffen Thoresen utlignet for for gjestene. 3-3 stod det på tavla etter tre perioder, fremdeles uavgjort på Jordal. Kampen gikk til sudden.

Det ble en nervepirrende sudden for Vålerenga og hjemmelagets supportere. Halvveis ut i overtiden, pådro Vålerenga seg en tominutter og Lørenskog fikk spille fire mot tre. Iskrigerne holdt unna. Det ble ingen scoringer i sudden og kampen gikk til straffer, mange straffer. Til slutt var det gjestene som vant og fikk med seg to poeng, Vålerenga beholdt ett poeng.

Over 4200 tilskuere hadde møtt opp til kampen. De fikk med seg en thriller av kamp og holdt stemningen på topp helt til siste slutt. Tusen takk til alle som møtte opp og satte prikken over i-en i den første romjulskampen.

Rasmus Juell var endelig tilbake etter langtidsskade onsdag. Her er hva han hadde å si etter kampen.


I kveld møtes lagene igjen. Denne gangen i Lørenskog. Vålerenga er sultne på revansje etter onsdagens oppgjør. For øyeblikket holder de tredjeplassen, fire poeng bak Lørenskog på andre, som har en kamp mindre spilt. Poengene som deles ut etter kveldens kamp blir svært viktige. Like viktig blir det å ta poeng, som å forhindre at Lørenskog gjør det. En så kalt sekspoengskamp.

Møt opp og støtt gutta når de skal jakte revansje og tre poeng mot Lørenskog. Pucken droppes klokka 18.30. Billetter til kampen kan du kjøpe her.

Med sine to scoringer under onsdagens runde klatret Tobias Lindström opp til førsteplass på lista over poengplukkere i årets sesong. Martin Laumann Ylven ligger på fjerdeplass. Beste fra Lørenskog er Jason Krog på sjetteplass, som for øyeblikket ligger ni poeng bak Lindström. Hele lista kan du se her.

Share