Uncategorized

Her er historien om hvordan Kongen kom til Jordal


Heisann. Jeg heter egentlig Leo, men alle som kjenner meg kaller meg Kongen. Når du ser meg skjønner du sikkert hvorfor.

Jeg er en temmelig sporty fyr, og kommer egentlig fra en svær savanne i Afrika som heter Serengeti. Der er det grusomt varmt. For varmt synes jeg, hvis jeg skal være ærlig.

“Du burde dra nordover,” sa en kompis av meg, “der er det kaldere!”

Ja, nå lurer du selvfølgelig på hvordan en løve fra heiteste Afrika kan drømme om ishockey. Jo, det har seg sånn. For en tid tilbake fikk jeg et kort i posten. På kortet var det bilde av en supertøff ishockeyspiller i kongeblå drakt som bremset med skøytene så isspruten står! Løver faller for sånt. “En hilsen til Leo fra gutta på Løvebakken” sto det bakpå.

Så er det no´rart at jeg drømmer?

Siden jeg som sagt er en ganske sporty fyr, bestemte jeg meg for å følge drømmen. Men hvor skulle jeg dra? Jeg studerte postkortet. Oslo, Norway, sto det på frimerket. Oslo, Norway it is, tenkte jeg.

Så nå er jeg her, da.

I Oslo, hovedstaden i Norge. En skikkelig fin by. Har ikke angret et sekund.

Jeg hører forresten folk kaller Oslo for “Tigerstaden”…

På en rusletur gjennom by´n her om dagen, traff jeg et par kompiser som har som jobb å passe på et digert hus de kaller stortinget – forresten de som sendte meg dette postkortet jeg fortalte om. Vi slo av en løveprat og var for så vidt enige om at tigre bare er noen store pusekatter, men at “Tigerstaden” i seg selv var et kult nok navn. Innerst inne veit jo selv tigre at det er løver som ruler. På tiden å ta kontrollen i denne byen, tenkte jeg og brølte litt for meg selv.

Men, nok om det…

Det som er helt enestående, er at Oslo har et hockeylag som har tatt bøttevis med kongepokaler. Kongepokaler, ja! Akkurat noe for Kongen himself.

Hvem kan egentlig matche noe sånt?

Laget het Vålerenga. Dette må jo være Oslos stolthet. Men med så mange kongepokaler, trenger de også en til å vokte dem, tenkte jeg. En orn´tlig VIF-konge!

Så jeg stussa manken, trimma skjegget og dro til Oslo og Jordal for å søke jobb.

Og hvem kan egentlig si nei til en konge? Så nå har jeg flytta inn på Amfi´n og kjempetrives. Her har jeg tenkte å bli boende. Hockeyspillere er bare de kuleste!

Vi sees på match, og sikkert rundt omkring.

Hilsen Kongen

Share